Старша сестра от МБАЛ спечели приза за специалист по здравни грижи - burgas.utre.bg
Alternative Media Group

Старша сестра от МБАЛ спечели приза за специалист по здравни грижи

17 септември 2013, 13:00 | Burgasutre

Победителят се определи по степен на удовлетвореност от пациенти, професионално развитие, умения за работа в екип

За пета поредна година днес се връчи призът „Най-добър специалист по здравни грижи – Света София”.  Тази награда е учредена през 2009г. от собственикът на МЦ „Св. София” и МБАЛ „Дева Мария” – г-н Семир Абумелих. Всяка година статуетката се връчва на 17 септември – денят в който почитаме мъдростта, любовта, загрижеността и надеждата. Наградата е като оценка за труда, старанието, търпението и човечността на специалистите по здравни грижи при изпълнение на служебните им ангажименти.

В този конкурс могат да бъдат номинирани всички специалисти по здравни грижи от лечебни заведения в Бургаска област, както и от граждански организации, които защитават правата на пациента или са в сферата на здравеопазването.

Тази година победителят се определи по няколко критерия – степен на удовлетвореност от пациенти, професионално развитие, активно участие в организационния живот на съсловната организация и умения за работа в екип. По традиция комисията по избора е в състав :

Представител на БЧК;

Представител на Съвета на Главните медицински сестри;

Представител на БАПЗГ РК;

Представите на Учредителния съвет на наградата.

Комисията реши, след разглеждане на кандидатурите, да отличи следните три номинации:

  1. Мед.сестра в МЦ Света София  – Живка Андонова;
  2. Старша мед.сестра в операционен блок на МБАЛ Бургас АД – Марияна Ангелова;
  3. Мед.сестра в операционен блок на МБАЛ Дева Мария – Мариян Паскалев.

„Комисията  единодушно реши да връчи наградата на мед.сестра, която в 23-годишния си професионален път е доказала своя професионализъм чрез работата си, придобитите квалификации и умения да ръководи екипа си. Нейната работа е свързана с един от най-тежките сектори в здравеопазването – операционния блок в една болница. Там, освен труд, старания и професионализъм, се изисква търпение, човечност, умение за комуникации с близките на пациента и хората, работещи в екипа. Безсъмнено тазгодишният победител е доказан във всяко едно от тези направления и това е старшата мед.сестра на операционния блок в МБАЛ Бургас АД – Марияна Ангелова.”  - заяви г-жа Нели Атанасова, представител на учредителите на наградата,  при обявяването на победителя.

Допълни още, че това е втори приз, който победителката  получава през тази година, тъй като тя бе отличена като „Ръководител по здравни грижи“ за участието си в указване първа помощ на пострадалите в атентата на Летище Сарафово.

Специалната статуетка бе връчена от миналогодишната победителка Марина Тодорова –която също като тазгодишната победителка работи в операционен блок като старша медицинска сестра в МБАЛ „Дева Мария”.

Другите двама финалисти в конкурса са медицинска сестра Мариян Паскалев от МБАЛ „Дева Мария”  и мед. сестра Живка Андонова от МЦ „Св. София” .

Специален гост на мероприятието бе и Мария Динкова - началник на отдел „Здравеопазване и превенция” към Община Бургас, която поздрави победителите. Коментари (1)

Потребител
Браво!
Работата на медицинските сестри никак не е лесна! Поздравления за победителите.
17 септември, 18:48 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета