Автентични фолклорни танци от Норвегия за първи път на "Музите" в Созопол - burgas.utre.bg
Alternative Media Group

Автентични фолклорни танци от Норвегия за първи път на "Музите" в Созопол

10 юли 2013, 06:10 | Burgasutre

22 състава от 16 държави имат участия в международния фестивал

Много силно представяне на участниците в конкурсната програма в разделите танцово и певческо изпълнение белязаха първите дни от програмата на Международния младежки фестивал „Музите”.

В конкурсната програма в раздел „Танцово изкуство“ се представиха 22 колектива от България, Русия, Украйна , Молдова, Норвегия и още 11 държави.

В истински празник на танца и красотата се превърна третия ден на фестивала, който имаше състезателен характер и се проведе на откритата сцена на летния театър Аполония. Младите танцьори и техните хореографи си „свериха часовниците“ за новите тенденции в танца. Публиката в Созопол стана съпричастна  на творческата надпревара и аплодира бурно изпълнителите.

Много силно се представиха съставите от Русия, Украйна и Молдова, които заслужено спечелиха призовите места в конкурсната програма.

За първи път на фестивала участва формация от Норвегия, която показа интересни  фолклорни танци, впечатли публиката с малко познати  за българския зрител изпълнения.

Индивидуалните и групови певчески изпълнения нажежиха до крайност публиката, която вече си избра и своите фаворити.Над 50 изпълнителя показаха най- доброто от себе си, за да впечатлят журито и да спечелят аплодисментите на публиката. А публиката беше щедра към богатото разнообразие от изпълнения в различните стилове- джаз, класика, поп и рок.

Ясни са вече и първите победители.Класираните участници ще получат награди, но заедно с това всички участници намериха и приятели. Утре, сряда ще бъде и официалното награждаване на призьорите. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета