Фотоси разказват историята на летището - burgas.utre.bg

Фотоси разказват историята на летището

31 май 2013, 11:52 | Burgasutre
  • Снимка:
    Burgasutre, архив

Колекция от модели на самолети, обслужвани на летище Бургас в почти деветдесет годишното му съществуване - част от изложбата

Експозицията "Бургас и авиацията" ще покаже историята и развитието на летището и авиационната техника от 20-те години на XX век до днес. Интересната изложба ще бъде открита на 3-и юни, от 18 часа в Морското казино.

"Посетителите ще видят факсимилета и фотоси, проследяващи създаването на аеропорта, зараждането на гражданското въздухоплаване в България, първите полети по вътрешните и международни линии до и от Бургас. Чрез фотографиите могат да бъдат забелязани генералните промени в инфраструктурата и оборудването на летище Бургас", съобщиха от местната администрация. 

Във фотосите е отделено специално място за спортната, селскостопанската, специализираната и военна авиация в региона, както и за именити бургазлии, свързани с авиацията. Експозицията съдържа колекция от модели на самолети, обслужвани на летище Бургас в почти деветдесет годишното му съществуване.

Междувременно областният управител Константин Гребенаров посети летището, за да инспектира ремонта на аеропорта. Губернаторът видя новия пътнически терминал, чието строителство се изпълнява в момента. Съоръжението ще разполага с обширни зони за пристигащи и заминаващи пътници, модерни системи за обслужване на пътници и багаж, атрактивни търговски зони и просторни открити пространства. Прилага се най-модерната линия за интериор и управление на системите за обслужване на пътници и багаж, което ще доведе до увеличаване на бързината на обслужване.

31 ще бъдат гишетата за регистрация на пътници в новия терминал на летище Бургас. Сградата е проектирана така, че да може да се използва в зависимост от пътникопотка във всеки един момент, а при необходимост да бъде допълнително разширена към вече съществуващата архитектурна част. Голямо цветно пано, изобразяващо характерната българска роза, което ще посреща гостите на града в залата за пристигащи пътници. Като цяло проектът, дело на известни световни проектанти и дизайнери, цели запазване на ваканционното настроение на пътниците по време на целия им престой на летището, в съчетание с характерни елементи от българската архитектура и природа. Очаква се новата придобивка за града да бъде открита още това лято.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета